Utflykter och Sevärdheter i Marmaris

Efesos-marmaris.jpg
Efesos

Här får du upplev en av världens första storstäder och även Turkiets vackra landsbygd. När du vandrar längs med den marmorbeklädda huvudgatan genom den 2000 år gamla stad förstår du varför Efesos är en av Turkiets mest populära sevärdheter. Bland dessa välbevarade ruiner kan du bl.a. se stadshuset, biblioteket, teatern, badhuset, de forntida toaletterna och artemistemplet.

Kom för all del ihåg att ta på dig bekväma skor och glöm inte kameran, för här finns mycket att fotografera.

Vill du läsa mer om Efesos


Dalyan

Dalyan är den lokala fiskebyn Dalyan. Här kan du först besöka lerbadet, som efterlämnar din hud mjuk och skön efter många timmars sol under semestern. Du reser senare längs med floden med båt och efter vägen får man skåda de mäktiga lykiska klippgravarna. Efter turen längs med floden stannar man på Turtle Beach för lite sol och bad, denna strand blev 2005 kårad till Turkiets bästa. Stranden heter inte Turtle Beach av en slump, för här lever de stora jätte sköldpaddorna.

Läs mer om Dalyan här


Turkisk afton

Turkisk afton är något som arrangeras på kvällen och det är något som kommer att bli en oförglömlig kväll med både mat, musik, dans och en härlig show.

För att få vara med om det som kännetecknar Turkiet när det gäller dans, musik och mat är en turkisk afton till att rekommendera. Under den här kvällen får man uppleva en show som innehåller färgsprakande magdansare och turkisk musik som är både traditionell och modern. Har man speciellt tur kan man få vara med om att prova på att dansa turkisk dans och det brukar vara ett mycket uppskattat ögonblick.

Före showen bjuds det på en härlig turkisk buffé med alla deras läckerheter man kan tänka sig finna i landet. Du får äta till du svimmar och passa på att njuta av den fantastiska showen som sker efteråt.


Vill du veta mer om turkisk musik och dans klicka här

Läs mer om andra sevärdheter i Turkiet

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter