Marmaris i Turkiet

Få platser kan mäta sig med Marmaris exklusiva läge i en skyddande bukt omgiven av oleander, ambraträd och pinjeskog. Staden är en skärgård längst Turkiets sydvästra kust och marinan längs med Marmaris är Turkiets största och mest praktfulla marina, den har rankats som Medelhavets 6:e bästa. Om man är båt intresserad, gillar sol och bad och tycker om shopping så är Marmaris det rätta stället för dig.

Marmaris.jpg

De vida gränderna i gamla stan har ett stort antal affärer där kan du shoppa det mesta i skinnkläder, väskor, byxor, jackor, klockor och mattor. Staden har ett stort urval av restauranger, barer och diskotek.

Läs mer om barer och kvällsliv i Marmaris

Läs mer om restauranglivet i Marmaris


Fakta om Marmaris

Invånare: 30.000
Bad: Fina sandstränder
Valuta: Lira
El: 220 V
Internet: Det finns många Internetkaféer i Marmaris och kostnaden är ca 10kr. per tim.
Nöjen:
Finns många barer, diskotek och utelivet är aktivt i denna stad.
Transfer från flygplatsen: 1 ½ tim.


Ett av de större resmålen

Ja Marmaris är ett utav de större resemålen i Turkiet och ligger bara ett par kilometer från den lilla badorten Icmeler, men har ett mycket mer sjudlande liv. Till Marmaris åker man om man vill ha lite mer än bara sol och bad. Här finns nämligen en hel del restauranger, barer och nattklubbar. Stadens shopping är ganska stor med en hel del basarer som säljer massor med kläder, dock mest plagiat, men oftast av god kvalitet.

Marmaris2.jpg

Marmaris är lite flottare än många andra semesterorter i Turkiet. Nere i småbåtshamnen ligger de fina träskutorna intill stora motorkryssare som håller mångmiljonklass. På kvällarna är det nere vid hamnen som det mesta livet finns. Det är här man hittar de flesta diskotek och barer. Marmaris är känt som Turkiets Saint Tropez.


Marmaris

Här kan priserna uppfattas som lite högre än i andra städer, men det för att standarden även lite högre. Det här är staden där det alltid händer någonting.

Marmaris har ungefär 30000 medborgare och från flygplatsen i Dalaman till första hotellstoppet i Marmaris tar der ca 1 ½ tim inkl en kort rast ungefär efter halva vägen.

Här finns en flera kilometer lång strand som består av klappersten och grovkornig sand. Men vill du hellre spendera dina soldagar på finkornig sand kan du alltid ta en taxi eller badbåt till en badvik.


Läs mer om sport och aktiviteter i Marmaris

Åker man till Marmaris med sin barnfamilj så hittar man garanterat något som passar en. Den långa sandstranden är ett populärt ställe att tillbringa de soliga dagarna. Men det finns även 2 st. vattenparker att ägna några timmar åt.

Från Marmaris kan man även ta flygbåtarna till den grekisk ön Rhodos, om den grekiska atmosfären skulle lockar under tiden man är i Turkiet. Men var bara observant om vilken tid som den sista båten går tillbaka till Marmaris. Missar du den kan det bli problem.

Läs mer om sevärdheterna i Marmaris

Weather data could not be found..
Please check your location or try another.

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter