Spela golf i Turkiet

Det har blivit väldigt populärt att åka på golfresa till Turkiet på sista tiden. Dessa golfresor brukar oftast gå till Belek som ligger på den turkiska Rivieran. I Bekel har man verkligen satsat stort på golfen. Även turkarna själva tänker på Belek när det hör ordet golf, man kan åka hit året om tack vare det milda vädret.

golf3.jpg

Om man reser hit på vintern, hösten och under tidig vår, så får  man spela med Medelhavet på  ena sidan och Tarusbergen på andra sidan. Detta låter inte som något märkvärdigt men när man kommer dit och får se bergen som är fulla med snö blir man stum av häpnad. Det är så otroligt vackert. reser man hit på sommaren så rekommenderar vi att ha du har en stor vattenflaska och badkläder med dig, för att kunna svalka sig vid den underbara stranden. 

I och med turismen har antalet golfbanor ökat i Turkiet. Golfen är på frammarsch i landet och med allt fler aktiva utövare, ökat publikintresse och förstås fler golfbanor. Den bästa golfen i Turkiet hittar du i Belek, det är en liten stad som ligger ca. 4 mil ifrån Antalya på Turkiska Rivieran. Golfbanor här är av hög internationell standard.

Runt om Beleks golfbanor ligger förstklassiga hotell som ofta ligger i närheten av de fina stränderna. Här hålls mycket god standard och det finns tillgång till SPA-anläggningar, bad och gym, på de flesta hotell. Men det som lockar människor hit förstås golfen.


Guide till några av de främsta golfbanorna i Turkiet

Glorias golfanläggning har 2st. 18-hålsbanor, New Course och Old Course. Gloria är väldigt populärt bland svenskar, så var beredd på att du kan träffar på några landsmän ute på banorna. Utav 18 –håls banorna så är Old Course den som är  något svårare och den inleds med ett utmanande par 5 hål. Början av banan kan knäcka även en proffsgolfare, men det lugnar sedan det ner sig och det finns goda chanser på birdie vid de avslutande hålen. New Course har en mera jämn svårighetsgrad, men har några tuffa par 3 hål. Det finns här även en fullängds 9-hålsbana, kallad Verde Course. Till Verde Course är alla golfspelare välkomna och golfbanan lämpar sig bl.a. bra för nybörjare. 

Cornelia Golf Club är en annan anläggning som består av 3 olika 18 håls banor: King Course, Queen Course och Prince Course. Golfanorna håller alla ungefär samma svårighetsgrad och alla är mycket konstnärligt tilltalande. Här kommer du garanterat att bli sugen på att spela golf så snart du står på någon av banornas tee. Att spela golf på Cornelia Golf Club är ganska dyrt, men då ska man komma ihåg att banorna bjuder på fantastiska upplevelser och många oförglömliga hål. Handicap 28 respektive 36 gäller för damer och herrar här.

Sueno Golf Club är den allra nyaste anläggningen i Belek och här finns 2st 18 håls banor: Pines och Dunes, där golfbanorna är skogsbeklädda och båda 2 är väldigt spännande till sina karaktärer. Dunes är både lättare och kortare än Pines. Hål nr. 9 är mycket minnesvärt med inspel över vatten och greenen som ligger precis intill hotellet. Pines är av den svårare sorten och som nybörjare är det inte speciellt kul att spela på denna bana. Pines sträcker 6000 me. och har par 72. Ibland känns det som om man är ute och spelar golf i en gammal urskog, vilket är otroligt häftigt. Handicap här är 28 för herrar och 36 för damerna. 

Nuförtiden är det Belek och Antalya som är det absoluta centrumet för golfen i Turkiet, men en utökning kommer sannolikt att ske på flera platser runt den turkiska sydkusten.

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter