Dykningen i Turkiet bjuder på Medelhavets bästa dykningsmöjligheter

I Turkiet erbjuds Medelhavets bästa dykmöjligheter, för här finns ett rikt djurliv och spännande och vackra undervattensgrottor. Här bjuds du på ett turkosblått vatten som är lätt att se i.

dykning2.jpg

Staden Marmaris är ett väldigt populärt dykningsområde, för här kan du dyka bland undervattensgrottor och bland bläckfiskar. Allt som allt finns det ca. 50 st. heta dykställen utanför Marmaris. Till de olika dykställena kan man göra båtutflykter, båtar utgår ifrån Marmaris hamn och går dagligen.

Du kan även hyra din egen båt för att ta dig ut till dykställena. Båtarna ser lite lustiga ut och liknar små ekor med utombordare, men de fungerar bra. Men ska du ge dig ut själv, kan det vara bra om du eller någon i ditt sällskap är sjövan innan ni ger er ut. Några bra ställen att dyka på är t.ex. Kutuk, Cennetön och Burnu. Speciellt Cennetön är mycket populär och har alla ingredienser som gör dykningen så fascinerande.

Flyg till Turkiet

Turkiet resor


Dykarcertifikat

Om du inte har någon dykarcertifikat så är Marmaris ett bra ställe att skaffa det på. Vattnet här är klart och varmt, vilket underlättar provdykningen avsevärt. Det är också ganska billigt att ta dykcertifikatet här.

Om du hellre vill snorkla än dyka så går det så klart också bra, det är bara att hoppa på någon utav de båtar som går ut till Gökavabukten. Resan tar ungefär 30 min. med båten som går från Marmaris och väl framme så väntar sagolika upplevelser på dig. Ett annat alternativ är att hyra en eka och ta dig ut till en klippa, som ligger mellan Icmeter och Marmaris. Här finns också undervattensgrottor att utforska för dykare.

Ett annat ställe för bra dykning i Turkiet är vid vattnen utanför turistorten Antalya på den turkiska sydkusten. I synnerhet är sikten makalöst här med klar sikt nere vid 30 m. djup. Dykcentren här håller även mycket bra klass.

Regler som gäller för att dyka i Turkiet är att du måste ha med ditt internationella dykarcertifikat, ifall du inte passar på att ta det på plats förstås. Har du redan dykarcertifikat så sker dykningen helt och hållet på eget ansvar. Men går du däremot i en dykskola så ligger ansvaret för din säkerhet så klart på ditt dykcenter. När du väljer att sportdyka så måste du ha på dig en tubtrycksmätare, djupmätare och balansväst. Även måste du ta tid för dyket. Det är inte tillåtet att använda sig av en hjälpballong för att ta sig upp till ytan. Fotografering under vattnet är tillåtet och det är tillåtet att dyka från alla turkregistrerade båtar. Dykningssäsongen i Turkiet varar från maj till september.

Sportaktiviteter i Turkiet

Maten i Turkiet

Resebibeln Turkiet

Både som E-bok och ljudbok. Köp den idag och få fina bonusar. Läs och lyssna direkt!

Läs mer & Köp

Bästa Resebolag Turkiet

 ving.jpg Ving Sverige  Charter  
 supersavertravel.jpg Supersaver  Flyg/Hotell  
 apollo.jpg Apollo  Charter